steunzolen en inlays
Voeten hebben veel te verduren.
Vaak merken we dat pas zodra ze pijn gaan doen.
Steunzolen worden ook wel inlays genoemd.
Door middel van ondersteuning, ontlasting of correctie, vormen ze een goede basis tegen voet- of rugklachten.
Aan de hand van een afdruk kijken wij hoe uw klachten kunnen verminderen.
De opbouw van uw steunzolen wordt nauwkeurig afgestemd op uw voeten.
Na twee weken kunt u uw steunzolen ophalen en leggen we uit hoe u ze het best kunt gebruiken voor een optimaal resultaat.
Levertijd: 1 tot 2 weken.
Steunzolen
Steunzolen zijn op maat gemaakte voetbedden, die u in uw confectieschoenen kunt dragen. Ze bieden ondersteuning aan de voeten en aan de voetbogen. Steunzolen worden ook wel inlegzolen en correctiezolen genoemd.
Steunzolen aanmeten, hoe werkt dat?
Bij uw eerste bezoek aan Wilms Floet Orthopedie bespreken we samen uw klachten en maken we een analyse van de voet. Daarna meten we u de steunzolen aan. Het aanmeten van steunzolen gebeurt met een voetafdruk. Die afdruk legt de vorm van de voet vast in belaste en onbelaste toestand.
Dat is nodig omdat de vorm van de voeten verandert bij het belasten van de voet. En het gaat juist om de ondersteuning van de voeten in belaste toestand.
Het maken van de voetafdruk wordt op de volgende manieren gedaan:
- Vacuüm kussen
Hierin bepalen wij de ideale stand van de voet en enkelgewricht, er wordt een onbelaste en gecorrigeerde afdruk van uw voeten genomen, dit gieten wij vol met gips, waarop wij uw steunzolen middels een vacuümtechniek afzuigen.
- Schuimdoos
U zet uw voeten op een schuimdoos en deze worden in het schuim gedrukt. Aan de hand van deze schuimafdruk worden de steunzolen op maat gemaakt.
- Podotrack of blauwdruk
Er worden ‘stempels’ van de voeten genomen. Dit is een belaste afdruk, om zo goed de drukverdeling van uw voeten te kunnen beoordelen.
Steunzolen materialen & eigenschappen.
Voor de productie van steunzolen worden verschillende materialen gebruikt. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bespreken wij samen met u wat de mogelijkheden zijn.
- Alcantara
Alcantara wordt voornamelijk gebruikt voor de bovenlaag van de steunzool. Deze stof behelst een combinatie van microvezels en bestaat voor 68% uit polyester en voor 32% uit polyurethaan. Omdat de vezels uiterst dun van structuur zijn voelt de stof fluweelzacht aan. De stof is daarnaast slijtvast en makkelijk te reinigen.
- E.V.A. in schuimvorm
E.V.A. is een zacht, flexibel maar heel taai, UV- en weerbestendig, schokabsorberend, licht van gewicht en slijtvast materiaal. Alle ideale eigenschappen voor een steunzool.
- Kurk
Kurk is een licht materiaal dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Belangrijkste eigenschappen zijn: sterk elastisch, antistatisch, geluiddempend en vochtbestendig.
Voor het afdek van de steunzool wordt gebruik gemaakt van E.V.A., leer en/of alcantara.