Vergoedingen

Wat kunt u verwachten van uw verzekering?

Wat krijgt u precies vergoed bij de aanschaf van hulpmiddelen? Van basisverzekering tot en met de aanvullende verzekering, hieronder vindt u een samenvatting.

Basisverzekering

Iedereen heeft verplicht een basiszorgverzekering. Hierin zijn de meest belangrijke zaken opgenomen. Dit basispakket is samengesteld door de overheid. Bijna alle producten die wij leveren vallen onder de basisverzekering. De basisverzekering kent twee varianten:

– De naturapolis: u krijgt de zorg vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze zorg wordt geleverd door zorgverleners waar uw verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan moet u misschien bijbetalen.

– De restitutiepolis: u kunt zonder beperkingen naar elke gewenste zorgverlener gaan. U of uw zorgverlener declareert de kosten bij de verzekeraar. Deze worden geheel volgens de polisvoorwaarden vergoed.

Aanvullende verzekering

Naast de verplichte basisverzekering kan iedereen zich vrijwillig bijverzekeren door een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee kunt u bepaalde financiële risico’s op toekomstige verkleinen. Elke zorgverzekeraar heeft aanvullende verzekeringen in verschillende pakketten. Van eenvoudig tot zeer uitgebreid.

Eigen risico

In 2008 heeft de overheid het eigen risico ingevoerd. Dit bedrag wordt in de regel door uw zorgverzekeraar met u verrekend. Let op: verwar het eigen risico niet met de eigen bijdrage die op sommige zorg van toepassing is. Een voorbeeld hiervan is de eigen bijdrage op semi-orthopedische schoenen.

Eigen bijdrage

Ieder jaar wordt de hoogte van de eigen bijdrage op (semi-)orthopedische schoenen vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor de meest actuele eigen bijdrage verwijzen wij u graag naar de pagina nieuws.

Voor tijdelijke schoenen zijn twee mogelijkheden: Voorlopige orthopedische schoenen (VLOS) en confectie verbandschoenen. Op VLOS betaalt u dezelfde eigen bijdrage als op (semi-)orthopedische schoenen. Confectie verbandschoenen worden in de meeste gevallen geheel vergoed.

Zorgverzekeraars

Aanvraagprocedures en vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar afwijken. Wilt u meer informatie over vergoedingen en voorwaarden? De regelingen van de meest voorkomende zorgverzekeraars hebben we voor u op een rijtje gezet. Klik op uw zorgverzekeraar voor meer specifieke informatie.

Wilms Floet Orthopedie